Gönderen / 30 Haziran 2010 Çarşamba / Yorum Yok /

Çikolata yemeniz için bir neden daha

Çikolata yemek için bir neden dahaYapılan bir araştırmaya göre, çikolata kan basıncını düşürerek yüksek tansiyona iyi geliyor.

Avustralya Adelaide Üniversitesi'nden Dr Karin Ried'in yaptığı araştırma, bitter çikolatanın kan basıncını düşürdüğünü ispatladı. Yüksek tansiyon hastaları üzerinde yapılan araştırma, bitter çikolatanın kan basıncı üzerinde, günlük yarım saat yapılacak bir egzersizle aynı oranda etkili olduğunu ortaya koydu.

Çikolatanın içinde bulunan bitkisel kökenli Flavonid, antioksidan özelliğiyle damarları genişletip kan basıncını düşürmeye yardımcı oluyor. Karin Ried ve ekibinin çikolata-sağlık ilişkisini inceleyen 13 ayrı araştırma projesini tek çatı altında topladığı çalışmada, saf kakao ile üretilmiş bitter çikolatanın en tatlı antioksidan olduğu ortaya konuyor.

İngiliz tıp dergisi BMC Medicine’de yayımlanan araştırma sonuçlarına göre, tansiyon hastası olmayan deneklerde ise kan basıncı değişikliği yaratmadığı gözlendi.

Ancak çikolata ile yüksek tansiyon tedavisinin hastalarda uzun vadede nasıl etki yapacağı henüz bilinmiyor. Zira fazla çikolata tüketimi, yüksek tansiyon hastaları için tehlike arz eden fazla kiloları da beraberinde getiriyor.

Bu yüzden tansiyon hastalarının kilolarına dikkat etmeleri gerekirken, son araştırma sonucuna göre diyet programına dâhil olmayan çikolatanın yüksek tansiyona iyi gelmesi, büyük bir ikilem yarattı.

kaynak: Hurriyet.com.tr

Sosyal medya paylaşımları :
Kategoriler :
Related Posts

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Reklam

raintemplates-t7

[4][Yaşam][raintemplates-t7][Yaşam Renkleri]

raintemplates-t7

[4][aşk oyunları][raintemplates-t7][Aşk Sevgi]

raintemplates-t7

[5][Kadın Sağlığı][raintemplates-t7][Kadınca]

Sosyal Medya