Gönderen / 3 Eylül 2013 Salı / Yorum Yok / ,

Uykuya dalmakta zorlanıyor musunuz?


Hamile olduğunuzu öğrendiğiniz andan itibaren annelik heyecanıyla uykuya dalmak biraz zorlaşabilir. Ama merak etmeyin, bu, doğuma kısa bir süre kalıncaya kadar geçireceğiniz son uykusuzluğunuz olacak. Unutmayın siz artık iki kişisiniz... 

Bebeğinizi tüm hamileliğiniz boyunca besleyecek olan plasenta gün geçtikçe gelişiyor. Bu süreçte vücudunuz her zamankinden daha fazla çalışıp daha çok yoruluyor. Artık dinlenmeye daha çok gereksinim duyacaksınız. Hamileliğinizin son aylarına doğru, gece sık sık tuvalete gitme isteği duymanız ya da bebeğinizin iyice hareketlenmesi sizi uykunuzdan edebilir Bebek doğduktan sonraysa uzun bir süre uyku saatleriniz değişecek.

Uykuya dalmakta zorlanıyor musunuz? 
Bunun pek çok nedeni olabilir. Bunların arasında en önemlisi bebeğin büyümesidir. Bebeğiniz ve dolayısıyla karnınız büyüdükçe rahat bir uyku pozisyonu bulmakta zorlanırsınız. Özellikle yan yatmaya alışık değilseniz, uykuya dalmakta zorlanabilirsiniz. Hamilelikle birlikte vücudunuzda meydana gelen bazı değişiklikler de uykunuzu bölerek ya da uyku düzeninizi değiştirerek bu konuda problemlere neden olabilir.

Tuvalet ihtiyacı yüzünden uyanmak 
Hamileliğinizin ilk dönemlerinde büyüyen rahim mesaneye baskı yapar. Bu durumda doğal olarak mesane kapasitesi azalır. Bunun sonucu olarak da sık sık tuvalete gitme isteği duyarsınız Hamileliğiniz ilerledikçe damarlarınızda dolaşan kan hacminiz yüzde 30-50 artar ve bu da sizin tuvalet ihtiyacınızı arttırır.

Nefes darlığı çekiyor musunuz? 
Hamileliğinizin ileriki safhalarında bebeğiniz karın boşluğunuzda daha çok yer işgal etmeye başlar. Bu durumda karın içi basıncı artar ve karın boşluğuyla göğüs boşluğunuzu ayıran diyafram kasınıza baskı yapar. Bu da daha çok oksijen gereksinimi duymanıza yol açar ve içgüdüsel olarak derin nefes almaya başlarsınız. Nefes darlığı çekmeniz uykuya dalmanızı güçleştirebilir.

Mideniz mi yanıyor? 
Hamilelikte salgılanan hormonlar vücudunuzda istemsiz olarak çalışan tüm kaslarınızda bir gevşemeye ve yavaşlamaya neden olur. Bu yavaşlama sindirim sisteminizde de ortaya çıkar ve midenizin işlevini tamamlaması gecikir. Mide içeriği özellikle yatar pozisyondayken yemek borunuza geri kaçıp yanmaya neden olabilir.

Bacaklarınıza kramplar mı giriyor? 
Hamileyken bacaklarınız tüm gün boyunca normalden daha fazla yük taşımak zorunda kalır. Eğer kalsiyum eksikliği gibi bir şikayetiniz de varsa bacak krampları yaşayabilirsiniz. Kramplar hamilelikte uyku güçlüğüne sebep olabilir.

Rahat Uymak için Ne Yapabilirsiniz? 

- Kola, kahve ve çay gibi kafeinli içecekleri diyetinizden uzak tutmaya çalışın.
- Yatmadan 2-3 saat önce sıvı alımını azaltın.
- Uyku saatlerinizi belirleyin.
- Yatmaya yakın zamanlarda egzersiz yapmayın
- Bacak aranıza ve belinize rahat ettiğiniz pozisyona göre yastık alın.
- Yatağa girmeden önce ılık bir duş alın.

Sosyal medya paylaşımları :
Kategoriler : ,
Related Posts

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Reklam

raintemplates-t7

[4][Yaşam][raintemplates-t7][Yaşam Renkleri]

raintemplates-t7

[4][aşk oyunları][raintemplates-t7][Aşk Sevgi]

raintemplates-t7

[5][Kadın Sağlığı][raintemplates-t7][Kadınca]

Sosyal Medya