Gönderen Kurşun Kalem / 27 Eylül 2013 Cuma / Yorum Yok / Manşet , sağlıklı yaşam
Bunları yemek bana iyi geliyor!
Damak tadınızdan ödünvermeden sağlıklı beslenmeniz  mümkün. Önemli olan kendinizi ve dolabınızı iyi tanımak!
DEĞİŞKENLİĞE ÖNEM VERİN
Eğer gıda intoleransı sorununuz yoksa; et, süt ya da  karbonhidratlardan uzak durmanıza hiç gerek yok. Beslenme şekliniz ne kadar  değişkense önemli besin maddelerini almanız da o kadar kolay olur.
SICAK MI, SOĞUK MU?
Bazı uzmanlar çiğ besinleri önerirken bazıları da  gıdaların pişmiş olarak tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. İşin doğrusu, bu,  kişiden kişiye değişir ve sindirim sisteminin kapasitesine bağlıdır. Kendinizi  izleyin: Akşam yediğiniz salata midenize mi oturuyor? Bu durumda pişmiş sebzeyi  tercih edin.
LİF OLMADAN ASLA
Kendinizi iyi hissedebilmeniz için sindirim  sisteminizin sorunsuz çalışması gerekiyor. Bunun için gerekli günlük lif miktarı  30 gram. Lifler, genelde bitkisel besinlerde bulunuyor. 1-2 porsiyon meyve  (elma, armut, mümkünse kabuklarıyla), 75 gram salata ve 200 gram sebze tüketerek  günlük ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
TUZ AYARI 
Fazla tuz, yüksek tansiyona yol açabiliyor. Ama  gerektiğinden az tuz tüketmek de sağlıksız. Önerilen günlük miktar, altı gram.  Tuzu, taze otlarla ve hafif yemeklerle birlikte kullanmaya özen gösterin.
FAYDALI YAĞLAR
Yağ, vücudun önemli yapı taşı. Günlük beslenmenin yüzde  30-35'i yağdan oluşmalı. Kalp ve damarların sağlıklı kalabilmesi için doğru  yağları kullanmak çok Önemli. Kullandığınız yağların üçte biri doymuş (tereyağı,  et ürünleri, bitkisel katı yağlar); üçte ikisi ise doymamış (zeytinyağı, kanola  yağı, ayçiçeği yağı, yağlı balıklar) yağlar olmalı.
İÇECEKLERİ KEYİFLE İÇİN 
Yapılan araştırmalar, şekerli içeceklerin aşırı  tüketilmesinin kilo sorunlarına yol açtığını gösteriyor. Bu nedenle limonata,  meyve suyu ve frapeleri susuzluğunuzu gidermek için değil, keyif içeceği olarak  tüketmelisiniz. Aynısı alkollü içecekler için de geçerli. Bira, şarap, rakı ve  votkanın; yüksek kalorili içkiler olduğunu unutmayın. Bu içeceklerin fazlası  ayrıca karaciğere de zarar veriyor.
ACIYA EVET
Sık sık acıkıyor musunuz? Öyleyse beslenme planınızda  acı maddeler içeren gıdalara fazla yer vermiyorsunuzdur. Acı maddeler; sindirimi  destekliyor, iştahı kesiyor ve daha çabuk doyuruyor. Roka, hindiba, enginar,  turp, tere, hardal ve greyfurt; acı maddelerini içeren gıdalar.
Etiketler:
Manşet,
sağlıklı yaşam
Related Posts
 


 
 
 
 
 
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder