Gönderen / 30 Mart 2014 Pazar / Yorum Yok / ,

Beştaş Pırlanta Fiyatlarını Merak Ediyor Musunuz?

Işıldamayı seven kadınların beştaş pırlantaya olan ilgisi bir başka… Tektaşlar ve trialardan sonra kadınların aklını çelmeyi başaran beştaş yüzüklerin bu kadar ilgi görmesinin en büyük sebebi tabii ki mücevherler arasındaki en değerli parçalardan biri olmaları. Peki şıklıklarıyla başımızı döndürmeyi başaran o beştaş yüzüklerin fiyatlarından haberdar mısınız? 

Pek çok kadının beştaş pırlanta fiyatlarını bildiğini biliyoruz. Fakat araştırdığınız o fiyatlar beştaş yüzüklerin gerçek değerini yansıtıyor mu sizce? Gelin biraz da beştaş yüzüklerin değerini belirleyen küçük tüyolar ve pırlantaya ışıltısını katan ayrıntılardan bahsedelim…

Pırlantanın Değerini Ölçmek İçin İlk Kural: Karat Büyüklüğü
Beştaş pırlantanın değerini belirleyen ilk faktör tabii ki karat büyüklüğü. Pırlantanızın boyutu ne kadar büyürse fiyatı da aynı oranda artıyor. Mesela 0,25 ct büyüklükte olan bir beştaş pırlantanın fiyatı kesimine göre 1300 TL ile 2000 TL arasında değişirken 1,5 ct büyüklüğündeki bir yüzüğü 7000 TL’ye satın almak mümkün. Peki karat büyüklüğü neden bu kadar önemli diyorsanız cevabı oldukça basit! Beştaş yüzükler genel olarak tektaşlarla birlikte kullanıldığından taşların birinin tektaşınızın karatıyla aynı büyüklükte olması gerekiyor. Üstelik beştaş pırlanta seçimindeki aranılan tek özellik bu da değil. Yine aynı şekilde beştaşınızı tektaş yüzüğünüzle beraber kullanmak istiyorsanız iki pırlanta modelinin birbirine yakın bir montüre sahip olması oldukça önemli.

Pırlanta Kesimi ve Rengi de Bu Oyunda!
Beştaş pırlantanın fiyatını belirleyen tek faktör karat büyüklüğü değil elbette! Pırlantanın kesimi ve rengi de fiyat değişikliklerinde önemli bir rol oynuyor. Örneğin değerli bir beştaş pırlantaya sahip olmak istiyorsanız kesiminin kusursuz olması gerekiyor. Çünkü pırlanta, ışıltısını büyük ölçüde kesimine borçlu… Pırlantanın kesiminin kusursuz olup olmadığını biz nasıl anlayacağız? diyorsanız onun da bir yolu var. Eğer pırlantanız ışığı doğru şekilde yansıtabiliyorsa gözle fark edebilen bir kalite farkı var demektir.

Pırlantanın rengi ise kesimle aynı oranda fiyatları değiştirebiliyor. Kaliteli bir pırlantaya sahip olmak için renksize yakın bir beştaş tercih etmek gerek. Gözle fark edebilen renk ayrılığını pırlanta sertifikasında bulunan harflerden de anlayabilirsiniz. Mesela rengi D olan pırlantalar en iyi işlenmiş olanlarıdır ve 0.25 ct’lık pırlanta yaklaşık 1500 TL civarındadır. Fakat G ve H grubundaki pırlanta yüzükleri tercih edersiniz 1200 TL’ye aynı karatta bir beştaş bulabilirsiniz. I ve J grubundaki pırlanta yüzüklerin rengi ise sarıya yakındır bu yüzden fiyatları da değerleri de oldukça düşüktür.

Sosyal medya paylaşımları :
Kategoriler : ,
Related Posts

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Reklam

raintemplates-t7

[4][Yaşam][raintemplates-t7][Yaşam Renkleri]

raintemplates-t7

[4][aşk oyunları][raintemplates-t7][Aşk Sevgi]

raintemplates-t7

[5][Kadın Sağlığı][raintemplates-t7][Kadınca]

Sosyal Medya