Gönderen / 24 Ocak 2019 Perşembe / Yorum Yok /

Vajina Sıkılaştırmak İçin 5 Neden


Yaşın ilerlemesiyle birlikte vajinada birtakım değişiklikler meydana gelir. Özellikle doğumlar ve cinsel hayatın sıklığı da bu değişimde etkilidir. Vajina zamanla sarkar, genişler ve eski görünümünü kaybeder. Görüntü bozukluğu sadece dış kısımda meydana gelmez. Vajinada iç kaslar da gevşer. Bu durum ise zamanla cinsel soğukluk diye adlandırılan hastalığı meydana getirir. Bu gibi durumların önüne geçmek adına vajina sıkılaştırma ameliyatı tercih edilmektedir. Ancak artık daha farklı yöntemler de keşfedilerek ameliyat geri planda bırakılmıştır. Bu yöntemlerden biri de vajina sıkılaştırma hareketleri olarak bilinen kegel egzersizleridir. Vajina sıkılaştırmak oldukça büyük önem taşıyor. Kadınlar için vajina sıkılaştırmanın 5 geçerli nedeni:

1. Özgüvenli ve Kaliteli Cinsel Yaşam

Vajinada gevşeklik ve görüntü bozukluğu cinsel hayatta çekingenliğe sebep oluyor. Kadın vajina bölgesinin görünmesini istemediği için özgüven kaybı yaşıyor. Ayrıca ilişki sırasından partnerine zevk veremiyor. Zamanla erkek de kendini çekmeye ve uzaklaşmaya başlıyor. Cinsel yaşamın kalitesi giderek azalıyor. Bu sebeple vajina sıkılaştırma operasyonu oldukça gereklilik arz ediyor. Vajinada gevşeklik giderildiği zaman kadın cinsel hayatında özgüven sahibi olmaktadır. Erkek ilişkiden zevk alır. Bu durum ise çiftin günlük hayattaki ilişki kalitesine yansımaktadır.

2. İdrar Kaçırmalarına Son

Gülerken aniden idrar kaçırma özellikle ilerleyen yaşlarda görülen bir durumdur. İdrar hissi gelmediği halde aniden altına kaçırmak görülen durumlar arasındadır. Bu gibi durumların sebebi vajina bölgesindeki gevşeklik olarak bilinir. Sosyal hayatta oldukça zor duruma sokan idrar kaçırma, vajina sıkılaştırma işlemini gerektirir.

3. Rahim Sarkması İçin Tehlikeyi Önlemek

Vajina genişlemesi zamanla rahim sarkması denen problemlere sebep olabilmektedir. Bu durum rahim bölgesinde çeşitli problemlere ve hastalıklara sebep oluyor. Hatta çocuk yapmayı düşünen kadınlarda risk içermektedir. Bu durumu önlemek adına vajina sıkılaştırma gereklilik taşıyor. Jinekoloji uzmanı ile görüşerek gerekli tedavi yöntemi konuşulmalıdır. Tedavi yöntemine ek olarak ise vajina sıkılaştırma egzersizlerinden destek alınmalıdır.

4. Cinsel İlişki Sırasında Yeterli Haz

Vajina genişlemesi haz alma noktasında olumsuz etki oluşturmaktadır. İlişki sırasında haz alamayan kadın, partnerini de mutlu edemiyor. Vajinada yeterli ıslanmanın meydana gelmemesi bu durumun en önemli sebebidir. Daha mutlu cinsel birliktelik için vajina sıkılaştırmak önem taşır.

5. Estetik Görünüme Kavuşmak

Vajina genişlemesi bölgede zamanla sarkma oranını artırmaktadır. Zamanla artan sarkmalar oldukça çirkin bir görüntü oluşturuyor. Görüntü bozukluğu sebebiyle doktora görünmeye bile utanan kadınlar tedavi olamıyor. Özellikle genç yaşlarda yaşanan bu problem ciddi psikolojik etkiler oluşturabiliyor. Daha derli toplu bir görünüm için vajina sıkılaştırma ameliyatı önem taşır.

Sosyal medya paylaşımları :
Kategoriler :
Related Posts

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Reklam

raintemplates-t7

[4][Yaşam][raintemplates-t7][Yaşam Renkleri]

raintemplates-t7

[4][aşk oyunları][raintemplates-t7][Aşk Sevgi]

raintemplates-t7

[5][Kadın Sağlığı][raintemplates-t7][Kadınca]

Sosyal Medya